Ritmurile ceasului biologic

Draga prietene,

In  materialul anterior(Ghidul gratuit) , ti-am dat  cateva   informatii despre   meridianele corpului si timpul de activitate maxima, respectiv minima ,  corespunzator fiecarui organ in parte.

Cum esti prezent in mintea mea  de ceva timp , iti ofer  acest articol,  care are multe informatii utile in viata de zi cu zi. Ele sunt o completare a ghidului gratuit.  Asadar o sa-ti dau scurte detalii , despre ritmurile ceasului biologic, mai exact despre fiecare perioada de doua  ore corespunzatoare  fiecarui meridian.

Ritmurile ceasului biologic:

ORELE 23-01

Este perioada de maxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, in aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.

 ORELE 01-03

Se activeaza ficatul. In aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afectiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc in aceasta perioada.Ficatul si vezica biliara fiind organe pereche, si cei suferinzi de afectiuni biliare prezinta aceleasi simptome. In aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.

 ORELE 03-05

Se activeaza plamanii, deci in aceasta perioada fumatorii, bolnavii de astm, cei raciti sau cu alte afeciuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta.

 ORELE 05-07

Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada in care majoritatea oamenilor merg la toaleta. Se recomanda evitarea stresului si grabei in aceasta perioada.Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rau decat in cursul zilei.Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.

 ORELE 07-09

Incepe activitatea maxima a stomacului. Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.

ORELE 09-11

Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool.Se recomanda consumul de fructe si miere de albine (singura perioada din zi, cand organismul  poate digera fara efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim. Asadar, treceti la invatat.

ORELE 11-13

Perioada de activitate maxima a inimii. In aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, trebuie multa atentie, exista un risc marit pentru accidentare.

 ORELE 13-15

In aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.

 ORELE 15-17

Perioada hiperactiva a vezicii urinare. In aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide    ( apa, ceaiuri ), si activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste in continuare predispozitia pentru activitatea fizica.

 ORELE 17-19

Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care ii ingreuneaza activitatea ( grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanti alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul).

 ORELE 19-21

Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. In aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atat cele administrate oral, cat si cele aplicate extern).

 ORELE 21-23

Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat ).

Sunt  interesante aceste informatii suplimentare?

Iti sunt de folos ?

Tu ce parere ai ?

Spune-mi te rog parerea ta, caci pentru mine conteaza  !

Multumesc .

Te astept cu drag, Mihaela

 

 

 

 

8 comentarii la „Ritmurile ceasului biologic”

 1. Perfect adevarat !
  Cum de te-ai gandit sa ne expui acest articol de mare valoare ?
  Mai astept si alte articole interesante .
  Mult succes !
  Georgeta

  1. Buna Georgeta!
   Ma intereseaza ce probleme de sanatate au oamenii!
   Daca ai nevoie , apeleaza cu incredere, cineva se gandeste la tine!
   Cu prietenie, Mihaela

 2. Buna draga mea,

  Mi-este cunosctt termenul de „ritm biologic” dar nu stiam exact timpii de activare pe organele importante din organism. Chiar sunt informatii utile si o sa fiu atenta unde am probleme sau daca se confirma faptul ca am unele semne de intrebare.
  Felicitari si succes!
  Cu drag,
  Veronica

  1. Buna Veronica.

   Ma bucur ca iti sunt de folos aceste informatii. Te invit sa citesti si restul articolelor si poate dai un share, sa ajutam si pe altii.

   Lectura placuta si te mai astept!

   Cu prietenie, Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *