TOAMNA

Buna. Sunt Mihaela si astazi mi-am propus sa inchei CERCUL SANATATII cu un ultim articol, despre anotimpul TOAMNA.

In acest anotimp are loc trecerea de la starea YANG la YIN (de la arsita la rece, de la viteza la incetinire).

Cele doua organe YIN si YANG corespunzatoare acestui anotimp sunt PLAMANII si INTESTINUL GROS.

PLAMANII protejeaza organismul de infectii, contibuind la starea de echilibru prin responsabilitatile pe care le are:

-distribuie lichidele pe care le excreta rinichii;

-asigura termoreglarea generala;

-regleaza circulatia sangelui;

-sunt raspunzatori pentru prelucrarea oxigenului , cat si de starea vocii, a laringelui si a corzilor vocale( o voce ascutita indica o insuficienta pulmonara, iar daca vocea este prea adanca este un semn al hiperfunctiei pulmonare).

Daca plamanii nu functioneaza correct, starea de tristete specifica acestui anotimp, se accentueaza si se instaleaza starea de depresie, care e necesar sa fie tratata.

ORGANUL PERECHE corespunzator PLAMANILOR este INTESTINUL GROS .

Buna functionare a plamanilor este influentata de cea a intestinului gros. De aceea e necesara curatarea intestinului gros prin folosirea diferitelor metode de detoxifiere . Putem folosind ceaiuri, produse pe baza de celuloza care contin fibre ce accelereaza procesul de curatare. Tot acum consumam ulei de usturoi,  ce este mai puternic de peste  doua sute  de ori fata de usturoiul consumat de noi. Are un efect excelent asupra bronhiilor si capilarelor noastre, creste imunitatea organismului , scade colesterolul, are un efect preventiv excellent pentru orice boala infectioasa sau arteroscleroza, stabilizeaza ritmul cardiac.

O problema importanta toamana, este cea legata de imbolnavirea cailor respiratorii superioare. Pentru rezolvarea ei este indicat sa consumam propolis –un produs vegetal prelucrat de albine ce are puternice efecte antibacteriene si care protejeaza foarte mult plamanii.

Tu ce produse folosesti toamna pentru pastrarea sanatatii?

In speranta ca acest articol iti va fi util , astept parerea ta, poate ai aflat si despre  alte produse benefice organismului in acest  anotimp.

Daca ti-a placut artcolul distribuie-l prietenilor !

Cu mult drag, Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *