VARA

Vine, vine, vara!

health : fresh vegetables Stock Photo

A venit si vara, un anotimp foarte placut copiilor !    Saptamana trecuta , vecina mea, care are doi copii ce inca nu au terminat gimnaziul , m-a rugat sa nu cumva sa o uit,  privind sfaturile promise pentru perioada de vara . Pe ea o intereseaza mult prevenirea  bolilor . Este genul de om care  „vara isi cumpara sanie si iarna caruta!”

Asa ca prietene ,  acum  cand iti scriu aceste randuri, m-am gandit,  sa iti dau cateva informatii utile . Vreau sa afle cat mai multa lume despre legatura dintre anotimpuri si organele corpului.

    Tu stii cumva  care sunt organele din corp de care e bine sa tii cont vara?

Te intreb , caci foarte multi oameni nu stiu prea bine ce este  necesar sa faca pentru sanatatea lor in fiecare anotimp.

Vara  este   anotimpul in care  cresterea este mai rapida, se intensifica activitatea organelor. Ce le doua organe Yang  si Yin , specifice acestui anotimp, sunt  intestinul subtire si inima. Dupa intestinal subtire, inima este cel mai important organ.

Fara inima organismul nu poate functiona. Ca si ficatul este considerat un organ fierbinte, pompeaza permanent prin sine cel mai fieribinte lichid ,  sangele. Inima este responsabila nu numai de sange dar si de vasele sanguine arteriale. Orificiul inimii este limba. Starea cardiologica a organismului o putem diagnostica , cercetand limba – metoda folosita de medicii din orient.  Inima este responsabila pentru senzatiile de gust si vorbire.

Ca si intestinul subtire – care asigura fluxul de substante, nutrienti care sunt utili sau inutili- si inima  are nevoie de mineralizare,  care se realizeaza   complet vara.  De ce vara? Pentru ca vara  rinichii nostri care sunt responsabili de sistemul osos au nevoie de calciu.

In acest sens, tot ce vom incarca in organism vara , ne va ajuta sa trecem peste toamna si iarna  cu bine.

health : Chocolate Muesli Bars with apple and  kiwi  isolated on white background  Stock Photo

Este recomandat orice forma de calciu care este absorbita cat mai eficient de organism. Cei din orient folosesc foarte mult calciu care se transforma in ioni si determina absorbtia calciului de  catre organism in proportie de peste 90%.

De asemenea este indicat zincul ionic,  foarte util copiilor care cresc in salturi. Vara se poate slabi folosind spirulina si produse ce contin celuloza, eliminandu-se anemia.

Se recomanda produsele ce contin acizi grasi-ulei de usturoi , resveratrol si multe altele.

Asa ca nu uita: relaxeaza-te cat de mult poti vara si ocupa-te de  tine mai mult , pentru a te bucura de starea de bine toamna si iarna!

Tu ce faci vara pentru tine privind sanatatea ta? Daca vrei mai multe detalii despre aceste produse lasa-mi un comentariu.

Daca ti-a placut articolul,  distribuie-l la prieteni!

Produse bune poti gasi si  citind  articolul JOB DEOSEBIT  din meniul principal la optiunea AFACERI.

Astept parerea ta!

Cu prietenie,

Mihaela

 

 

 

2 comentarii la „VARA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *